Ruit vervangen? Bel direct!   365 dagen en nachten bereikbaar

Enkel glas

Floatglas is het glas dat we kennen van het normale thuisgebruik. De naam floatglas komt van het Engels to float waarbij het glas wordt geproduceerd door het gesmolten glas op vloeibaar tin uit te gieten. Dit noemen we het float procedé dat vanaf 1958 tot heden de productie methode van het moderne glas is.

Blank en gekleurd floatglas

Blank Floatglas is verkrijgbaar in verschillende varianten; normaal, extra helder of met een structuur, maar ook in diverse diktes. In onze glasslijperij kunnen wij enkelglas op elke gewenste manier bewerken. Gekleurd Floatglas is eveneens verkrijgbaar in verschillende varianten en afmetingen. Gekleurd glas geeft vaak een extra dimensie aan bepaalde onderdelen in uw woning/interieur.

Figuurglas

Figuurglas wordt ook wel gegoten glas genoemd. Het mengsel van zand en andere ingrediënten wordt in een oven gesmolten. Het vloerbare glas dat uit de oven komt wordt bij productie tussen twee walsen gegoten waarbij de structuur van de wals als figuur in het glas drukt. Figuurglas bestaat uit blank glas of gekleurd glas.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit 2 of meer bladen glas die met behulp van een pvb (poly vinyl butiral) folie aan elkaar zijn gelamineerd. Door de lamineren krijgt het glas nieuwe eigenschappen zoals letsel beperkend, inbraak vertragend, kogelwerend of explosie werend. Maar ook glazen vloeren en balustrades bestaan uit gelaagd glas van normaal en of gehard glas.

Gehard glas

Gehard veiligheidsglas heet eigenlijk voorgespannen glas. Het voorbewerkte glas wordt in een oven opgewarmd tot ca. 650 graden C. Hierbij wordt het glas week en wordt dan snel afgekoeld. Hierdoor ontstaat in het glas een voorspanning waardoor het glas 5 -7 x sterker wordt dan gewoon glas. Hierdoor kunnen we met het glas construeren en is het veilig bij breuk omdat er geen scherfvorming ontstaat.

Verzilverd glas (spiegel)

Verzilverd glas is reflecterend gemaakt door aan een zijde een zilverlaag aan te brengen, waardoor de bekende spiegel ontstaat. Ruimten kunnen veel groter lijken door eenvoudige spiegeleffecten. Verzilverd glas is op bestelling te snijden in verschillende maten en kleuren. De meest voorkomende diktes zijn 4 mm en 6 mm. Voorbeelden van kleuren zijn: brons, grijs, rose en groen. Het fabricageproces waarbij op glas een coating (zilverlaag) wordt aangebracht dat beelden moet reflecteren heet verzilvering. Zo ontstaat de bekende spiegel. Spiegels werken sfeerverhogend en geven uw interieur een bijzondere uitstraling. Spiegels geven meer diepte, versterken het gevoel van ruimte en brengen licht in kleine ruimten. Spiegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Draadglas

Draadglas bestaat uit glas met daarin een net van metaal draad. Bij breuk zal het glas grotendeels aan elkaar blijven hangen. Draadglas wordt net als figuur glas van gesmolten glas gemaakt waarbij twee aparte stromen glas een net van draad insluiten. Hierdoor dit het draad net netjes in het glas opgenomen. Draadglas kan of wel doorzichtig zijn; dit is spiegeldraad glas. Ook kan het een figuur meekrijgen of een kleur zoals brons.

Brandwerend glas

Door speciale eigenschappen aan glas te geven kan glas brandwerend worden gemaakt. Het normale glas kan of speciaal worden gehard of worden voorzien van een coating. Vaak is dit dan één-zijdig brandwerend glas. Daarnaast kan glas worden gelaagd met een verkolende tussenlaag. Dit maakt het glas wel brandwerend maar niet hittebestendig. Hiervoor zijn weer glas soorten die opschuimen en tevens hitte bestendig zijn.Brandwerend glas moet worden geplaatst in speciale kozijnen met behulp van speciaal band, blokjes en kit. In de meeste gevallen betreft het houten of stalen kozijnen

Gelakt glas

Decoratieve beglazingen zijn in het interieur niet meer weg te denken. Lacobel is een gamma van gelakt floatglas dat uitsluitend bestemd is voor binnentoepassingen. Het is ondoorzichtig door het aanbrengen van lak van kwaliteit op een van de zijden van het glas. Glans en kleur kenmerken dit uitgebreide gamma, in een waaier van sprekende tinten.
Of u nu kiest voor een opvallende of een bescheiden kleur, door de toepassing van Lacobel komt een ruimte nog meer tot haar recht. Lacobel speelt met licht en creëert nieuwe perspectieven.

Voor meer informatie kunt u gratis bellen naar 0800-9080.

Nieuws

Nationaal energiebespaarfonds
Energiebesparende maatregelen tegen gunstige voorwaarden

Ruit defect?
Bel direct!

Bel phone 
(gratis) dag en
nacht!